• Phone011-55557114
  • Open HoursMonday - Friday 8.30 am to 5.30 pm
  • Phone011-55557114
  • Open HoursMonday - Friday 8.30 am to 5.30 pm

5 Sebab Kenapa Perlu Memilih Laundry Pods Berbanding Sabun Cecair

Zaman sekarang aktiviti mencuci pakaian bukan lah sesuatu yang susah. Anda hanya perlu tahu cara mesin basuh anda berfungsi. Hanya perlu masukkan pakaian, bahan pencuci dan tunggu sehingga pakaian anda selesai dicuci.

Tapi tahukan anda ada cara yang lebih mudah untuk mencuci pakaian?

Walaupun cecair pencuci biasanya merupakan perkara pertama yang terlintas di fikiran ketika seseorang ingin mencuci pakaian, Laundry Pods adalah alternatif yang patut anda cuba untuk memudahkan lagi aktiviti mencuci anda. Di Malaysia masih ramai yang belum didedahkan tentang kebaikan Laundry Pods ini. Jika anda salah seorang daripadanya, Nah, ini 5 sebab kenapa anda perlu cuba Laundry Pods berbanding sabun cecair.

1- Tiada masalah sabun tertumpah

Bahan pencuci cair perlu disukat sebelum digunakan, ini mendedahkan kepada risiko tertumpah. Bukan kah ia akan menambah lagi kerja anda untuk membersihkan sisa tumpahan sabun tadi sedangkan banyak lagi kerja lain yang sedang menunggu?

Dengan Laundry Pods, tidak ada masalah kerana semua cecair terkandung dan terdapat dalam dos yang diukur sebelumnya. Yang perlu anda lakukan hanyalah campak kapsul ke dalam mesin basuh kosong – tidak menetes, tidak ada tumpahan – dan biarkan mesin basuh yang boleh dipercayai melakukan yang lain. Anda juga tidak perlu pengisian semula. Sangat mudah sehinggakan ramai yang membuat pengakuan urusan rumah tangga tidak menjadi masalah – jadi sebenarnya tidak ada alasan untuk tidak membantu di rumah!

Ini mungkin kelihatan seperti perkara kecil tetapi percayalah , jika anda adalah orang dewasa yang sibuk bekerja dan letih, setiap masa dan usaha yang dijimatkan adalah sangat berharga. Dan lebih sedikit masa yang dihabiskan untuk melakukan tugas bersamaan lebih banyak masa untuk bersantai.

2. Terdapat kuasa pembersih yang jauh lebih tinggi daripada pencuci cecair

Jangan memandang rendah Laundry Pods kecil yang comel itu, kerana setiap kapsul sangat pekat, yang memberi mereka daya pembersihan yang lebih tinggi. Khususnya, produk dari Frenzy mempunyai 8 kali keberkesanan pencuci cecair biasa, dan hanya satu kapsul yang diperlukan untuk muatan yang cukup besar hingga 4kg. Kecil, tetapi padat!

3. Reka bentuk yang unik membolehkan sifat anti-bakteria, anti-debu, pelembut semua-dalam-satu

Bahan pencuci cecair tidak selalunya mempunyai sifat pelbagai fungsi, dan anda sering harus menambahkan pelembut kain yang berasingan dan apa lagi jika anda berurusan dengan kain yang sukar atau halus. Walau bagaimanapun, reka bentuk laundry Pods yang unik membolehkannya mempunyai pelbagai sifat yang semuanya dimasukkan ke dalam satu.

Laundry Pods 3 in 1 Frenzy dibahagikan kepada 3 bahagian dengan kemas, dengan detergen, pelembut, pelindung warna, dengan 99.9% anti-bakteria dan 99.9% sifat anti debu. Selain itu, ia juga berfungsi sebagai penghilang bau dengan wangian tahan lama 20 hari, jadi pakaian anda tidak akan kering dengan bau cendawan.

4. Selesa, ringan, dan menjimatkan ruang

Cecair pencuci biasanya dijual didalam botol yang besar dan berat. ada antaranya yang hampir 10KG! Untuk anda yang tiada kenderaan seperti kereta, ia memang menjadi masalah. Malah Botol yang yang besar juga boleh mencuri ruang di rumah anda!

Sebaliknya, Frenzy Laundry Pods hanya seberat 300 Gram. Ya! sangan ringan dan boleh di bawa pulang hanya dengan sebelah tangan. Di rumah juga anda tidak perlu menyediakan ruang penyimpanan yang banyak untuknya. Selesai guna sehingga habis, boleh terus lipat plastik nya dan buang ke dalam tong sampah. Jimat ruang bukan??

5. Boleh digunakan untuk cucian tangan atau mesin.

Untuk anda yang tidak mempunyai mesin pencuci, usah risau kerana Frenzy Laundry Pods juga boleh digunakan untuk cucian tangan. Tangan anda tidak akan rosak kerana Laundry Pods boleh digunakan dengan selamat oleh pesakit ekzima.

Jadi apa tunggu lagi? Jika ada benda yang lebih memudahkan mengapa perlu guna cara lama?

Boleh dapatkan Frenzy Laundry Pods pertama anda di sini :

https://bit.ly/FrenzyShopee

https://bit.ly/FrenzyLazada

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *